Activitats

Les activitats principals que es poden fer al poble, depenen molt de l’estació de l’any en què ens trobem. Tot i que algunes d'elles es poden fer durant tot l’any, com ara la visita al poble o l’excursió a les fonts del Llobregat, excursions a fer des del poble de caire religiós-cultural, com la visita a dues de les ermites romàniques properes com són Sant Joan de Cornudell i Sant Vicenç de Rus. O també la visita al Santuari de Montgrony.

Sortides Culturals com ara la visita al Museu del Pastor (a la part antiga del poble es troba un petit museu que il·lustra la importància d’aquest ofici a la zona). A uns quants quilòmetres del poble, però dins del terme municipal, es troba el Museu del Ciment que forma part del Museu de la Ciencia i la Tècnica de Terrassa. Visita molt interessant i amb l’opció de fer un passeig amb el Tren del Ciment i fer una visita als Jardins Artigas (Gaudí) i La Pobla de Lillet.

Pero hi ha activitats molt específiques per a cada època de l'any. Practica el turisme actiu, un munt d'activitats a fer tot l'any!


Primavera

És la millor època per visitar el naixement del riu Llobregat. Degut al desglaç de la neu de l'hivern, l'aigua brolla amb abundància. Per això mateix és una estació ideal per practicar activitats relacionades amb l'aigua, com ara el barranquisme, o practicar el caiac (el Pantà de la Baells és un lloc perfecte per fer-ho), o pel més atrevits el descens en canoa pel Llobregat o els seus afluents. El clima permet fer activitats com ara BTT, excursionisme o escalada entre altres, i gaudir del entorn en plena floració.


Estiu

Excursionisme i tot tipus d’activitats de muntanya gaudint a més d’un molt bon clima sense haver de suportar una calor excessiva. Amb Parcs d'Aventures propers per als més joves (La Pobla de Lillet, La Molina,... on fer tirolines, grimpar, etc), o per als no tant joves! A la Molina a més, per als apassionats de la bicicleta, hi ha un Bike Park. Piscines on refrescar-se i passar els pics forts de calor (tant a Castellar de n'Hug, com a pobles veïns, La Pobla de Lillet, Guardióla de Berguedà, Bagà,...). També es poden fer banys a fonts o salts d'aigua propers. A més, a la Baells es poden practicar gran varietat d'esports d'aigua, des d'esports de vela, fins a un simple passeig en patí de pedals (pedalo).
El principal esdeveniment del poble és el Concurs Internacional de Gossos d’Atura que se celebra al Prat del Castell de Castellar de n'Hug l'últim diumenge d’agost.


Tardor

Temps de bolets i d'agradables passejades gaudint de la metamorfosi de colors dels boscos. Qualsevol excusa és bona per gaudir del entorn en aquesta estació de l'any. Desde practicar l'excursionisme (o qualsevol de les seves variants, nordic walking, o simplement buscar bolets), a fer BTT, bicicleta de carretera (el Coll de la Creueta ens ofereix unes vistes espectaculars), o simplement voltar. Pels amants de la fotografia, aquesta època ofereix uns paisatges inigualables!


Hivern

Activitats de neu. L’estació d’esquí de la Molina es troba a vint minuts del poble, amb una bona accessibilitat i amb opcions a descomptes si es troba allotjat a Castellar de n’Hug. Aquest paisatge blanc i la proximitat a la Cerdanya ens permet practicar qualsevol variant d'esport de neu:
esquí alpí, snowboard, esquí de fons (esquí nòrdic), esquí de muntanya, esquí de nit, sortida amb raquetes,... així com escalada en gel o altres esports d'hivern.

Vols fer una reserva?

Vols fer la reserva de la vostra estada a HOSTAL LA MUNTANYA (a l'hostal o a un dels nostres habitatges d'ús turístic)?:

reservar

NOTA: Per fer reserves al Restaurant si us plau per telèfon ( Tel.: (+34) 93 825 70 65).